Chili-lime salatdressing

Kremaktig chili-lime salatdressing – melkefri, sukkerfri

Har du cashewnøtter og en god blender så kan du lage kjempegode kremaktige dressinger, sauser og supper helt uten melkeprodukter. Dersom du ikke tåler nøtter er kokoskrem også et alternativ.

Chili og lime er en fantastisk god smakskombinasjon som brukes ofte i meksikansk mat. Her bruker vi Chipotle chilipulver som er ganske sterk og har en litt annen smak enn vanlig chilipulver, men bare bruk det du har. Vil du ha enda mer ild så kan du også tilsett en klype cayenne pepper eller tørkede chilifrø.

KREMAKTIG CHILI-LIME SALATDRESSING

1,5 dl rå usaltede cashewnøtter

1,5 dl vann

4 ss ferskpresset limesaft (ca 1 hel limefrukt)

4 ss ferskpresset limesaft (ca 1 hel limefrukt)

1 fedd hvitløk

1/2 ts  malt chipotle  eller vanlig chilipulver (mer eller mindre etter smak)

1/2-1 ts uraffinert mineralsalt/havsalt

1,5 dl ekstra virgin olivenolje eller 

Ha cashewnøtter, vann, hvitløk og limesaft i en blender og kjør på fullt til du ikke lenger ser biter av nøtter og alt er ganske flytende. Tilsett chilipulver og salt, og bland i noen sekunder til. Skru blenderen på den laveste setting og hell i oljen i en jevn strøm. Smak til med salt og/eller mer chilipulver. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder (flaske eller sylteglass).

Denne dressingen blir nokså fast etter et opphold i kjøleskapet men blir fort flytende igjen ved å la flasken/glasset stå i litt varmt vann i noen minutter. Dersom du ønsker en mer flytende dressing kan du tilsett litt ekstra vann.