Kornfri müsli

De fleste typer müsli og frokostblandinger er basert på korn, og selv “sunnere” typer kornblandinger som fås kjøpt inneholder en god del tilsatt sukker, billige raffinerte oljer og masse andre unødvendige tilsetningsstoffer.

Denne varianten er derimot helt fri for korn og sukker, og smekkfull med proteiner og sunt fett. Oppskriften er også meget fleksibel – du kan bare hive inn det du har for hånden av nøtter og frø. Vil du ha den nøttefri så kan du selvsagt bare bruke frø. Smaken kan også varieres ved for eksempel kakaopulver eller malt ingefær.

Kornfri müsli

50g kokosolje

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts ceylon kanel

400g kokosmasse 

100g gresskarfrø

100g solsikkefrø

100g hakkede mandler

100g valnøtter i mindre biter

ca 75g hele linfrø

1/4 ts mineralsalt

Søtes etter ønske med f.eks. honning, lønnesirup eller noen dråper flytende stevia. 

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt kokosoljen i et vannbad og rør inn kanel og evt søtning, ingefær eller kakaopulver.

Bland sammen alle nøtter, frø, salt og kokosmasse i en stor bolle. Hell i kokosoljen og rør sammen slik at alt blir godt dekket med olje.

Spre massen jevnt utover en langpanna.

Stekes på 180C i ca 20 minutter til den er gyllenbrun og litt sprø. Pass godt på for denne blandingen vil brenne veldig lett! Lurt å stille en klokke og røre den om ca hver 5-10 minutter.

Granola oppbevares i en lufttett beholder.