Sunne snacktips

Når kroppen får godt med sunt fett og passe mengder med protein er man mye lengre mett og blodsukkeret vil holde seg stabilt slik at man trenger ikke stadig påfyll med rask energi. Men noen ganger er det fortsatt greit å ha noe kjapt og enkelt for hånden slik at du kan ta gode valg når du trenger en liten matbit mellom måltider. Her kommer derfor mine beste tips for lavkarbo snacks som er lett å ha med og krever ingen eller lite forberedelser.

Først og fremst: spis ekte mat, ikke bearbeidede matprodukter!

EGG –  Ha hardkokte egg i kjøleskapet for en enkel “bærbar” mellommåltid som er proppfull med protein og sunt fett for å holde blodsukkeret ditt i sjakk.

NØTTER & FRØ – Nøtter er veldig næringstette og lett å spise for mye av, men samtidig veldig greit å ha med i veska. Noen inneholder også en god del karbohydrater så velg helst macadamianøtter, mandler, solsikke- og gresskarfrø.

OST– Skjær opp din favoritt oster i terninger eller skiver og spise de f.eks. med litt spekemat eller oppi en salat – masse deilige fete oster å velge fra dersom man tåler melkeprodukter.

KJØTT OG SPEKEMAT – Spekeskinke, salami, spekepølser, o.l. er fantastisk bærbar mat. Velg helst rene typer med minst mulig tilsetningsstoffer som f.eks. fra Tydalskjøtt. Ta gjerne en tur på bondens marked – der finner du ulike typer kjøttprodukter fra glade dyr og uten masse tilsatt tull og tøys.

RÅ GRØNNSAKER –  f.eks. gulrot, kålrot, stangselleri, agurk, tomat, sukkererter, paprika, blomkål og brokkoli.

FISK PÅ BOKS:  Tunfisk, kippers, laks, sardiner, o.l. – gjerne blandet med litt hjemmelaget majones.

BÆR – fersk eller frossen gjerne med litt usukret kremfløte/pisket krem eller kokoskrem. 

AVOKADO – en superbra kilde til fett, kalium, og andre vitaminer og næringsstoffer. Bare del den i to og dryss med salt og pepper.

OLIVEN – masse næring og mange gode varianter å velge fra.

MINI PAPRIKA – fylt med myk geitost (Snøfrisk, chèvre) eller kremost

MØRK SJOKOLADE – Tja…kanskje ikke et ordentlig mellommåltid med god og sunn for det! Velg den med høyeste kakaoprosent og laveste sukkermengden. Liker du ikke mørk sjokolade kan du starte med 70% kakao og øke gradvis. Du kommer nok etter hvert til å elske den bittersmaken som også gjør at det holder med å spise bare litt.